Tuesday, 3 April 2012

A Little thing Called L0ve

Views


Tengah2 malam mcm ni,tibe-tibe ak rse mcm nak review psal 'movie remaja' terbaik la yg prnah ak tg0k..Movie ni dari Thailand..Aku rse mmg 'fall in love' gile2 la dgn m0vie expecially dkat hero die..PERGH!!!!terbaik d0..:P

Presented................ 



First love (A CRAZY THING CALLED LOVE)

Seghious ak ckap k0rang xkan menyesal la klau tg0k crite ni..Hero die P'Shone(Mario Maurer) and heroin die Nam( Pimchanok Luewisedpaiboon).Ok,ak ringkaskan jlan cerite die utk k0rang..biar ak tkar ckit jlan crite die bgi k0rang truje..(bjet direct0r!!!)hep!hep!
Nakal sgt tgn tu,abes direct0r asal crite ni trjun swimming pool tg0k ak ubah crite die:P

k,back t0 the st0ry..Actually,movie ni psal first love seorang budak perempuan,nme die 'NAM'..
Die crush dgn s0rang seni0r die 'P Shone'.Of coz la senior die adalah se0rang budak yg trsgt h0t dkat sch00l mse tu..Nam ni mmg h0doh la pd asalnye..k0rang tg0k pic kat die kat bwah ni:


Ak x rse la se0rang senior yg h0t akan jtuh cinta dgn org yg xsetaraf
dgn diri die 0k..it's fact!!!


And member2 Nam ni pn trkezut bile mle2 tau,P Shone tu crush Nam..
But they are good friends readers,still akan t0long their friends dkat dgn die pye crush
Diorang ni kire kwan2,ssah snang la..ssh nk crik zamn skng ni : )

Tpi bgi ak la kn,P Shone ni mmg seni0r idaman sume student girlz la sbb die sgt baik n x mmbngge diri lgsung..kire lyan je sume as his friends...BUt baik2 die pn kdg2 trselit gak knakaln die tu..i loike!!!:D


Ni waktu Nam nk usha die pye crush,and at the same time P Shone ni kna dnda 
bcoz of his craziness..haha..boleh plak dgr2 mp3,mcm sronok je kena denda..
Tpi ak pn rse die pye gaye sgt cute,rse nk lmpang die 360 darjah 0k!!

Tpi dlam diam,si her0 ni pn ske gak dkat her0in ni..hehe(sgt c0mel sbb die ske perempuan ni waktu hodoh ag)


Heroin ni mmg sggup la brubah demi org yg die ske ni..sgt sweet..Member2 die pn t0long si Nam ni trnsf0rm,ye la nk brgndingan dgn jejaka hensem kn..of c0z la die kena jdik perempuan h0t gak kn..
But ble da cntik rmai la nk msuk jarum..AND yg ak gram P Shone sgt lmbap nk luahkn cinte die dkat Nam tu...Smpai la kwan bek si her0 ni dtg and try appr0ach si Nam ni..kwan die pn sgt hensem ok!!!haha


Kan!!Kan!!Ak x tipu kwan lelaki ni pn h0t gak..:D



Ok!!klu ak mmg confuse nk plih mne 1..but Nam mmg die plih first love die la kn..
Kwan bek her0 ni da anggap Nam tu GF die and that's why her0 ni kire undur diri la..
mnyampah t0l ak,so LEMBAPS!!!

so waktu Nam ni t0lak kwan bek crush die,die still x c0uple gak dgn P Shone sbb kwan bek P Shone ni ni da warning si P Shone ni awl2,jgn jtuh cinta dgn Nam klu mmg anggap di0rang ni BFF ever n ever..So mmg P Shone x trime Nam ni even waktu Nam luahkan feeling die yg da brtahun2 tu..;(



sedih k0t wak2 ni,..n pas cinta die di 'reject'  Nam further study oversea..P Shone ni mnyesal
k0t x clap ak..sbb tu die tggu Nam blik from US...

Finally,mmg happy ending la kn..Tpi crite ni diorang tak tnjuk lgsung adegan hero dgn heroin ni c0uple..tu yg buat ak kecewa ckit..but it's still a great movie..ak mmg suggest kan sgt2 korang tg0k crite ni..bleh feeling2 blik zaman school dlu..i loike!!!(jgn k0rang xnk tgok sbb pning dgn sinopsis yg ak create suda,kna saman lak ak pas ni):P


mcm ni je ending die spoil mood la!!!we want more scene!!
hep!hep!,0ver sgt..(lmpang 360 drjah dkat mke sndri)


And lastly!!
mke yg mmbuatkan ak brtahan berjuta kali ulang tayang crite yg sme..haha




Fine!!!pengsan skang.........


p.s/: See u all,till next entry,k...:) (pgsan blik)

5 comments:

  1. hensem mak haih !! haha

    http://sayacikamal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. dah tgk lme dh cite ni.. hensem kan! heheh

    ReplyDelete
  3. hai yunk.. salam kenal yea..

    done follow sini.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete